Rólunk

Történetünk, hitvallásunk

T

Az uKIDo elméleti alapjait a Dr. Király Tibor, Dr. Szakály Zsolt szerzők által írt “Mozgásfejlődés és a motorikus képességek fejlesztése gyermekkorban” című tanulmánya adja, melynek létrejöttében többek között közreműködött a Szegedi, – Pécsi Tudományegyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem is. A módszer gyakorlati részét Kovács János negyven éve edzőként tevékenykedő IV. Dan-os judomester tette hozzá. Maga a szó magyar jelentése: kicsik útja, kicsik iskolája.

A szakági sportok még nem tudják fogadni a 4-6 éves korú gyermekeket, mivel mentálisan még erre nem felkészültek. Általában iskolaérettség elértével szokták a szakági klubbok a gyermekeket fogadni. Az uKIDo játékos keretek között a legkülönbözőbb mozgásfajtákkal ismerteti meg őket, ezáltal megkönnyíti a sportág kiválasztását a gyermekek és a szülők számára is. Ez a módszer a gyermekek motorikus képességeinek fejlesztése által párhuzamosan alakítja és segíti a gyermek mentális fejlődését is. Mozgáshiányos és az informatikai eszközök által “megbénított” gyerekek számára kiemelkedően fontos lenne a rendszeres mozgás és az egészséges életmódra való nevelés.

Tanulnak, ügyesednek

I

 

Két éve a lébényi óvódában és közel egy éve Mosonmagyaróváron is elindítottuk a programunkat. Az eredményes munka végzése érdekében egy bérleményben alakítottuk ki azokat a feltételeket amelyekkel az uKIDo-t és a judosportot megfelelő szinten végezhetjük. Közben az eredményesebb munkavégzés érdekében megalapítottuk KODOMO (japánul: gyermek) Sportklubbunkkat Ősze Attilával és Bóna Mátyással. Célunk egészen fiatal gyermekek számára egy sportbázis létrehozása volt, ahol korán szeretnénk megszerettetni velük a RENDSZERES testmozgást, sportolást. Szeretnénk összefogni a családokat a sportolás által. Nem csak az edzéseken hanem az életben is egy közösséget alkotni. Több erre irányuló törekvésünk is van a közös programok által. Minél több mindenkinek szeretnénk megmutatni, hogy a RENDSZERES, FOKOZATOS és ALÁZATOS munka meghozza végül gyümölcsét.

Hiszunk abban is, hogy a gyermeknek mindig a mentális érettségének megfelelő terhelést kell megkapnia az optimális, hosszú távon fenntartható fejlődés érdekében. Nagyon fontosnak tartjuk a Gyermek-Edző-Szülő nevelési háromszög működését, mely mindhárom fél közös, összehangolt munkáját igényli. Egy “sportpályafutás” sikere, legyen ez versenykarrier, vagy egy egészségtudatos aktív élet nagyban függ a felek közös együttműködésétől a szakaszosan felbukkanó nehézségekkel bővelkedő időszakokban. Röviden összefoglalva: szeretnénk elérni, hogy az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra és rekreálódásra a gyermek legalább akkora vágyat érezzen, mint a manapság már szinte minden bolt pénztárjánál lévő nassolnivaló édességekre.

Miért érdemes az uKIDot választanod gyermeked számára?

Miért pont uKIDo? Miért lehet jó gyermekemnek? Milyen előnyei lehetnek, ha gyermeke 4-6 éves kora között rendszeresen részt vesz uKIDo edzéseken:

  • megismerkedik a csoportos mozgás örömeivel
  • megtanulja a csapatszellem jelentését
  • bekerül egy számára az óvoda után új szocializációs közegbe, ahova be kell illeszkednie
  • előnyben lesz társaival szemben különböző mozgásformák elsajátítását illetően